Адреса ел. поште: Лозинка:


Уводна реч аутора

МЕМОРИЈАЛ посвећујем свом сину-палом борцу МИЛИЋ ДАЛИБОРУ и многим његовим друговима, који су часно бранећи своју државу Југославију, борећи се за укинута људска и национална права српског народа и штитећи своју отаџбину Србију, жртвовали највише што су могли-свој млади живот.

За тако учињено неизмерно много, најмање што можемо учинити за њих је да их се сећамо, да их не заборавимо, да генерације памте њихов подвиг. Ако овај меморијални сајт допринесе том циљу мој вишегодишњи труд неће бити узалудан.

Сајт је покренут 01.05.2010.године као иницијални предлог, а 08.10.2010.године као стална поставка, са надом да ће окупити велики број сарадника и да ће једнога дана обухватити имена и слике свих погинулих у одбрани интегритета заједничке нам домовине Југославије, у одбрани људских и националних права српског народа у насилном отцепљењу Словенаца, Хрватa, Муслимана и Албанаца и њиховом отимању од памтивека српске територије, те у очувању Републике Српске Крајине, Републике Српске те Косова и Метохије у саставу Републике Србије, у периоду од 1991. до 1999. године.

Ако цените ове свете жртве дате на олтар отаџбини и српском роду, поднесите и Ви бар делић те немерљиве жртве и помогните да се овај сајт оформи на најприкладнији начин и да се тако примерено одужимо нашим палим јунацима.

Прикупљајте податке о палим борцима, њихове фотографије, изнесите своје сугестије о уређењу сајта, понудите конкретна решења садржаја и дизајна, понудите све што сматрате да ће допринети остварењу сврхе постојања сајта.

Нека овај меморијални сајт буде и Ваша посвета неком свом вољеном, неком пријатељу, неком познанику, ... ,једноставно нека буде посвета незнаним јунацима.

Ако се сви заједно свим срцем и умом ангажујемо на раду и развоју овога сајта, има наде да једног дана постане електронски меморијални центар свих српских битака и ратова за част и слободу српског народа и извор историјске истине који ће просветљавати пут новим генерацијама.

Милан Милић

АКО ВИДИТЕ И СЕБЕ У ОВОЈ ПАТРИОТСКОЈ И ХУМАНОЈ АКЦИЈИ, РЕГИСТРУЈТЕ СЕ ОВДЕ И ПОСТАНИТЕ ЧЛАН КЛУБА ПОШТОВАЛАЦА ИМЕНА И ДЕЛА ПАЛИХ СРПСКИХ ЈУНАКА.

САДАШЊЕМ ДИЗАЈНУ И САДРЖАЈУ САЈТА ЗНАЧАЈНО СУ ДОПРИНЕЛИ СВОЈОМ НЕСЕБИЧНОМ И ИНСПИРАТИВНОМ ДОНАЦИЈОМ МНОГИ ДОБРОТВОРИ ЧИЈА ИМЕНА ИСТОРИЈА ЋЕ ПОЗЛАТИТИ.


ДОБРОТВОРИ САЈТА
Р. бр.ДобротворПрилогДатум
1.МИЛИЋ МИЛАН

Београд
Аутор и оснивач сајта01.05.2010.
2.КРВАВАЦ ИВАН

Београд
Софтвер базе података01.05.2010.
3.БЕОНЕТ

Београд
Гратис једногодишњи хостинг сајта05.10.2010.
4.МИХАЈЛО АНЂЕЛКОВИЋ

Београд
Редизајн софтвера, трансформација и поставка динамичке верзије сајта08.10.2010.
5.КЛУБ ГЕНЕРАЛА И АДМИРАЛА

Београд
Подаци из књиге „Јунаци отаџбине“, електронски издање10.10.2010.
6.СРЂАН ВУКОВИЋ

GRAFICON, Београд
Уметнички дизајн стране „Почаст“21.10.2010.
7.ВЕРИТАС

Документационо информациони центар, Београд
Подаци са сајта http://veritas.org.rs/srpski/spiskovi1.htm07.12.2010.
8.
ЗОРАН ЈОВКОВИЋ

3.340,00 дин. за трошкове одржавања сајта28.09.2013.
9.ГОРАН СЕЛТХОФЕР

Аустралија
6.600,00 дин. — хостинг за 2017. год.25.08.2016.
10.
Списак свих који су Меморијалу допринели директним уношењем података се налази овде.

11.
Списак свих који су Меморијалу допринели путем комуникације са администраторима се налази овде.

О Боже милостиви, подари спокој душама њиховим!
Број бораца: 7898
Регистрованих корисника: 356